Om kongressen

Om kongressen

Kongressen är Sverige Allmännyttas högsta beslutande organ. Den sammanträder vartannat år och består av valda ombud. Till kongressen bjuds också medlemsföretagen in att vara med som observatörer. Vart fjärde år hålls en större kongress.

Inför den större kongressen hålls nyval av kongressombuden. Kongressen består av 75 ombud och lika många ersättare. Kongressen väljer Sveriges Allmännyttas styrelse och revisorer på fyra år. Senaste kongressen genomfördes i Örebro 2019.

Kongressombud valda för perioden 2019-2022.

Sveriges Allmännyttas stadga

Stadga för Sveriges Allmännytta

Miljöanpassad kongress

2021 års kongress blir den femte i ordningen som miljöanpassas. Det innebär att Sveriges Allmännytta klimatkompenserar alla flygresor för ombud, ersättare och personal. Vi försöker så långt som möjligt informera via digitala kanaler och välja kongressmaterial, såsom pennor, block och dylikt med tanke på miljö och hållbarhet.

Vi kommer också att genomföra kongressen i ett digitalt kongressystem där vi tillhandahåller läsplattor till alla ombud och ersättare.

Vidare väljer vi hotell och anläggningar som bedriver att aktivt miljö- och hållbarhetsarbete.

Stockholm Waterfront Congress Centre

Årets kongress ordnas och sänds från Stockholm Waterfront Congress Centre. Du som närvarar på plats har nära till kommunikationer som enkelt tar dig till flygplatsen och andra delar av Stockholm och Sverige.

Tillgänglighet på plats
Huvudentreén till kongressen är tillgänglig med rullstol via hiss. Ramp är tillgänglig till konferensentreén samt till  Radisson Blu Stockholm Waterfront Hotel.

Hiss finns tillgänglig till alla mötes- och konferensplan.

Handikapptoalett finns tillgänglig på alla plan vid mötes och konferenslokalerna, samtliga med fällbara armstöd vid toaletten.

Käpphållare finns tillgängligt i konferensreceptionen.

Så här hittar du hit

Adress: 
Nils Ericsons Plan 4
Stockholm, Sweden

Du som åker tåg:
Ankomst till Centralstationen i Stockholm, som ligger i direkt anslutning till kongresscentret.

Du som kommer med flyg från Arlanda:

  • Arlanda Express-tåg (20 minuter), stannar i intill kongresscentret. Direktanslutning via Stockholm Central.
  • Flygbuss till Cityterminalen (40 minuter), stannar intill kongresscentret.
  • Taxi (40 minuter), rekommenderade taxibolag: Taxi Stockholm, Taxi Kurir, Top Cab och Taxi 020.

Du som åker bil:
Följ skyltar mot Stockholm C, Centrum och Stockholm Central. Kongresscentret ligger precis intill Centralstationen. Infart via Klarabergsivadukten till Nils Ericsons Plan. De erbjuder ett begränsat antal parkeringsplatser. Parkeringsmöjligheter finns även i närområdet av kongresscentret.

Du som åker buss:
Långfärds-, utlands- och flygbussar ankommer till Cityterminalen, som ligger precis bredvid kongresscentret.