En stad i rörelse

En stad i rörelse

Stadsvandring i Kiruna

Kiruna är spännande att uppleva, här möts tre kulturer – den samiska, svenska och finska. Kiruna byggdes upp för 120 år sedan, när det svarta guldet skulle brytas. Malmkroppen i berget Kiirunavaara går in under staden och gör att delar av bebyggelsen nu måste flytta på sig när världens största underjordiska järnmalmsgruva expanderar.

Skogstur med hundspann

Skogstur med hundspann

Lappland sleddog adventures

Föreställ dig att du glider genom det gnistrande lappländska vinterlandskapet sittandes i en hundspannssläde, något som du ha drömt om som barn. Glittrande snöflingor dansar runt omkring dig och den kalla luften fylls med hundarnas varma flämtande andedräkter medan du blir dragen längs en slingrande spännande, men ändå avskild, skogsstig. Deltagare måste vara vid god hälsa och kunna sitta på en släde med böjda knän.

Norrskensjakt med snöskoter

Norrskensjakt med snöskoter

Chans att se norrsken

Följ med på en spännande norrskensjakt med skoter. När polarnatten sänker sig åker vi ut från Camp Ripans område för att försöka få syn på det mytomspunna ljusfenomenet. Under färden stannar vi och fikar i naturen där det serveras lättare tilltugg från det lappländska köket. Det finns även möjlighet att köra en egen skoter mot ett tillägg.

Norrskensfototur

Norrskensfototur

Scandinavian Sámi Photoadventures

Välkommen att följa med ut och uppleva norrskenet och lära mer om naturen på de bästa platserna för att se norrsken i Kiruna. Du kan låna kamerautrustning eller ha med din egen utrustning. Vare sig du är nybörjare eller mer erfaren i fotografi så hjälper guiderna dig att ta bilder att ta med dig hem till ditt album. Under tiden du väntar på norrskenet lär du dig mer om den arktiska naturen, om samiskt liv och grunderna i norrskens– och nattfotografering.

Aurora spa

Aurora spa

Ett unikt spa i en unik miljö

På Aurora Spa kan du röra dig mellan inne och ute, mellan värme och kyla, mellan snö och vatten, mellan mörker och ljus. Sitt inomhus och blicka ut över de vintervita vidderna genom panoramafönstren eller känn polarvintern smeka dig på kinderna när du sitter i det ljuvligt varma vattnet i vår utomhuspool. Och är turen med dig får du också se ett färgsprakande norrsken dansa på den sammetssvarta stjärnhimlen.

Hittar du inget du gillar?

Hittar du inget du gillar?

Fler aktiviteter från Camp Ripan

Här kan du hitta fler förslag på aktiviteter du kan boka om inget ovan passar dig.