Kvarter 1

Kvarter 1

Kiruna centrum

Kvarter 1 var det första bostadskvarteret som blev inflyttningsklart i Kirunas nya stadskärna i juni 2021. Trots en pågående stadsomvandling runt knuten valde 62 hushåll som tidigare bodde inom avvecklingsområde att flytta in i kvarteret, där de nu har möjlighet att följa uppbyggandet av den nya staden från första parkett. Kvarterets utformning och materialval tillför något som passar Kiruna och är Kiruna.

Kunskapsstaden

Kunskapsstaden

Kiruna centrum

Kunskapsstaden med gymnasieskola, kulturskola och lärcentra för vuxna beräknar flytta in och starta upp sin verksamhet i den nya byggnaden hösten 2023. Vi bjuder på ett besök i ett av Kirunas största byggprojekt som byggs klimatsmart likväl som energisnålt, där den externa utformningen tillsammans med kommande byggnader i området ska skapa intrycket av en tät och blandad småstad.

Handelskvarteren

Handelskvarteren

Kiruna centrum

Hösten 2022 invigde Kirunabostäder Sveriges nordligaste gallerior Sjuan, Åttan och Nian. Kiruna C är en plats där möten över generationsgränser skapar sammanhang, gemenskap och fyller platsen med liv. Hit kan du komma som du är, vem du än är.